BLOG

5 voordelen bij het dragen van een chemo muts

Haaruitval of kaalheid door alopecia kan zorgen voor een grote uitdagingen. Vooral voor vrouwen die haarverlies hebben door een chemotherapie kunnen deze uitdagingen nog zwaarder aanvoelen. Veel vrouwen beseffen niet hoe sterk hun haar verbonden is met het gevoel van zelfvertrouwen, Ook kan het verlies van hun haar een zware impact hebben op het zelfvertrouwen. Er zijn gelukkig toch veel verschillende manieren om het te bedekken. Een van deze manieren om uw zelfvertrouwen te versterken is het dragen van een zachte chemo muts die het haarverlies kunnen bedekken.

1. Het zorgt voor voldoende bescherming

 

Als u op zoek bent naar een chemomuts, is het belangrijk om te kijken naar de juiste bescherming. In het ideale geval wilt u iets wat volledige bescherming biedt voor alle gedeeltes waar uw haar groeit. Chemo mutsjes worden bedekt vanaf de hoofdlijn tot aan de nek om haaruitval grotendeels te camoufleren zodat je een vertrouwd en comfortabel gevoel krijgt. Op warme dagen biedt de muts ook nog eens extra bescherming tegen de zon wat ideaal is zodat uw gevoelige hoofdhuid niet extra snel verbrand zal raken!

 

2. De slaapmuts heeft een prettige stof

 

Bij veel vrouwen kan haaruitval voor een jeukende of tintelende hoofdhuid veroorzaken. Dat komt door de ontstekingen van de haarzakjes. Daarom is het bij het kiezen van een hoofdbedekking van groot belang dat je kiest voor stof die zacht en ademend is, zodat je gevoelige huid niet geïrriteerd raakt. Onze mutsjes zijn gemaakt van een speciale bamboestof, zo ontworpen dat ze perfect over uw hoofd passen zonder te knellen. Het materiaal zorgt voor een ideale ventilatie zodat u zich comfortabeler voelt bij warme zomerdagen.

 

3. Geen hinderlijke stiksel van de mutsjes

 

Omdat de hoofdhuid na haarverlies zeer gevoelig is, kunnen standaard mutsen en sjaaltjes irritatie veroorzaken door de uitstekende naden die over uw hoofdhuid schuren. Om dat te voorkomen tijdens het dragen van chemo mutsje, kiest Hairprofessionals voor een voor een hoofdbedekking die geen hinderlijke stiksels heeft. Ook is het bamboestof materiaal van lichtgewicht zodat je nauwelijks merkt dat je een mutsje draagt.

 

4. Het creëert meer volume op het hoofd

 

Omdat verschillende chemotherapiemedicijnen ook verschillende effecten op het lichaam hebben, krijgen veel vrouwen niet te maken met volledig haarverlies tijdens chemotherapie. Daarom willen zij juist meer volume geven aan het dunner wordende haar. Zoek dan naar een hoofdbedekking die volume biedt rond de kruin van het hoofd om zo meer meer volume te creëren. Een mutsje kan meer gemakkelijk meer volume creëren zodat het lijkt of het haar dikker is.

 

5. Een muts hoeft niet veel te kosten

 

In tegenstelling tot een haarwerk is een chemo mutsje een stuk minder duur. U hoeft geen dure investering te doen en u ziet er toch stijlvol uit. Een chemo mutsje van hoge kwaliteit is ook nog eens erg mooi en comfortabel. Een extra pluspunt? Mutsen zijn er in allerlei kleuren en modelletjes zodat je ze regelmatig kunt afwisselen. Ook kun je ze daardoor makkelijk afstemmen op je outfit. Daarnaast zijn chemo mutsjes zijn ook veel makkelijker te onderhouden dan een haarwerk.

 

Zoek je een muts die aan al deze eigenschappen voldoet? Bekijk dan eens ons zeer complete collectie mutsjes!