Hair Professionals

Soorten haarproblemen

Er zijn verschillende soorten haarproblemen. Haarproblemen met een medische oorzaak, problemen die erfelijk bepaald zijn of haaruitval door ziekte. Onderstaand hebben we een vijftal veelvoorkomende haarproblemen uitgelicht.

Haaruitval

Haaruitval is het veelvuldig verliezen van hoofdharen. Het verliezen van de haren merk je met name bij het kammen of wassen van het haar met als gevolg dunner wordend haar en soms zelfs kale plekken.                       

Kale plekken 

Kale plekken op je hoofd kunnen meerdere oorzaken hebben. Van een strakke vlecht of knot tot hairextensions. Ook het trekken aan de haren (trichotillomanie) en alopecia kan een oorzaak van kale plekken zijn.

Inhammen

Inhammen zijn een teken van beginnend haaruitval en zijn vaak erfelijk bepaald. Niet alleen bij mannen, maar ook bij vrouwen komen inhammen voor. Bij vrouwen zijn ze in tegenstelling tot mannen veelal hormonaal.  

Alopecia
Alopecia areata is een van de bekendste haarproblemen. Het is een ziekte, waarbij de haren plotseling uitvallen. Hierdoor ontstaan er ronde of ovale plekken in het haar. Alopecia kan op iedere leeftijd ontstaan, ook bij kinderen. 

Dun haar

Naarmate we ouder worden, wordt ons haar dunner. Het haar wordt brozer, waardoor het sneller uitvalt. Ook groeit het haar trager terug en kunnen de haarzakjes krimpen, wat invloed heeft op de dichtheid van het haar. 

Oorzaken haarproblemen

De oorzaken van haarproblemen kunnen zeer verschillend zijn. Er wordt gesproken van een haarprobleem, wanneer je je huidige haarsituatie als een probleem ervaart of als het een negatieve invloed heeft op het zelfvertrouwen van jou als persoon. De meest voorkomende oorzaak is erfelijke aanleg, maar ook hormonale afwijkingen, huidziektes zoals eczeem, bestraling, chemotherapie, stress en gebruik van medicijnen kunnen haarproblemen veroorzaken.

Oplossing haarproblemen

Wanneer het haarprobleem wordt veroorzaakt door een ziekte, medische behandeling of een erfelijke bepaling kan dit niet voorkomen worden. Een haarwerk of haarstukje is in deze gevallen een mooie oplossing. Onder het genot van een kop koffie of thee maken de haarspecialisten van Hair Professionals eerst kennis met je en luisteren naar je verhaal. Of je nu een vorm van alopecia, haarverlies door chemotherapie of een andere vorm van haarverlies hebt: we zijn er bekend mee. Samen met jou gaan we op zoek naar een geschikte oplossing en nemen we je mee in het proces.  

Haaranalyse met de mediscope

Hair Professionals is een gecertificeerde haarspecialist van het merk Mediceuticals. Dit betekent dat we een hoofdhuid- en haaronderzoek kunnen uitvoeren en passend advies kunnen geven aangevuld door dermatologische producten.

Omdat haar- en hoofdhuidproblemen niet altijd zichtbaar zijn met het blote oog, werken we met de Mediscope. Dit is een camera die de hoofdhuid tot 200x vergroot. Hierdoor krijgen we een gedetailleerd beeld van de haar- en hoofdhuidconditie. Na de haaranalyse ontvang je een vrijblijvend productadvies en/of behandelplan. Ook geven we je advies over het thuisgebruik van de producten van Mediceuticals.

 

Vrijblijvend intakegesprek

Heb je te maken met haarproblemen of wil je meer informatie over een haarwerk, haarstukje of de producten van Mediceuticals? De specialisten van Hair Professionals hepen je graag. Maak een afspraak door te bellen naar 0522 481 629 of stuur een e-mail naar info@hair-professionals.nl.