Hair Professionals

PRUIKEN EN HAARSTUKKEN​

Een haarwerk – in de volksmond ook wel pruik genoemd – is voor iedereen. We hebben echt haar pruiken en synthetische pruiken voor vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben met haaruitval en/of kaalheid. Samen met jou kijken we naar de situatie en komen we met een oplossing op maat. Indien het niet mogelijk is om in de salon te komen, bieden wij ambulante service. Dit houdt in dat wij met de haarwerken bij je thuis of in het ziekenhuis komen.

Waarom een pruik of haarstuk van Hair Professionals?

Een greep uit de ervaringen van anderen:

Wat is een haarwerk?

Een haarwerk – in de volksmond ook wel pruik genoemd – is een verzamelnaam voor alle hulpmiddelen om de hoofdhuid te bedekken. Het hulpmiddel wordt gebruikt omdat het haar dunner is geworden, er kale plekken zijn ontstaan of omdat de haren zijn uitgevallen door chemotherapie.

We gaven het net al aan: veel mensen verwarren een haarwerk met een pruik, maar dit is niet hetzelfde. Een haarwerk wordt vrijwel iedere dag gedragen uit noodzaak of gemak en is zo goed als onzichtbaar. Een pruik daarentegen wordt gedragen in de theaterwereld: hij is opvallend en zichtbaar. Omdat de term pruik genormaliseerd is en veel wordt gebruikt, gebruiken we de termen door elkaar heen.  

De werkwijze van Hair Professionals

Het juiste haarwerk kies je niet zomaar. Het kapsel is bepalend voor je gezicht en heeft daardoor invloed op je uiterlijk, je uitstraling en op je zelfvertrouwen. De keuze in haarstukjes en pruiken is oneindig: er is niet alleen een uitgebreide keuze in diverse soorten en kleuren (pruiken, toupet of haarstukjes), maar ook in het type haar. Denk hierbij aan synthetisch of echt haar.

Bij Hair Professionals streven we naar een mooi en natuurlijk haarwerk, waarbij jij je prettig voelt. Samen met jou gaan we op zoek naar een geschikte oplossing en nemen we je me in het proces. Onderstaand zijn de stappen uitgelicht.

Stap 1: kennismaken

Begrip, warmte en een luisterend oor. Dat is wat je kunt verwachten bij Hair Professionals. Tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek luisteren we naar je persoonlijke verhaal en horen we graag wat je wensen zijn betreft het haarwerk of haarstukje. 

Stap 2: echt haar of synthetisch haar

Er zijn verschillende soorten haarwerken. Krullend of stijl, kort of lang en gekleurd of niet-gekleurd. Naast deze mogelijkheden, wordt er ook onderscheid gemaakt tussen echt haar pruiken en synthetische pruiken. Om hieruit een weloverwogen beslissing te maken, lichten we beide soorten uit.

 

Stap 3: pruik, haarwerk, toupet of haarstukje

Afhankelijk van de situatie kan een pruik of haarstuk worden geadviseerd. Bij dunner wordend haar, kale plekken of inhammen kan een toupet of haarstukje uitkomst bieden. Bij haarproblemen zoals alopecia of haaruitval door chemotherapie kan een pruik of haarwerk een oplossing zijn. Iedere situatie is anders, waardoor de persoonlijke intake zo belangrijk is.

 

Stap 4: een haarwerk op maat

Aan de hand van jouw wensen bestellen we een aantal haarweken en/of haarstukjes, waarna er vaak één overblijft. We optimaliseren de pasvorm van het haarwerk en knippen deze waar nodig bij. Als extra service bieden wij de mogelijkheid om het haarwerk of haarstukje voor je te stylen of highlighten. Daarnaast geven we je een uitleg over hoe je het haarwerk in een goede conditie kunt houden en hoe je het haarwerk of haarstukje op een goede manier opzet. De verzorgingsproducten die hiervoor nodig zijn, kun je bij ons in de salon verkrijgen.

Voor-en-na foto's pruiken en haarstukje

Ruime keuze uit confectiemodellen

Bij Hair Professionals hebben we een grote voorraad echt haar haarwerken en synthetische haarstukjes. Om je een goed beeld van de mogelijkheden te geven, laten we verschillende confectie (kant-en-klare) haarwerken zien. Een belangrijk voordeel van een confectiehaarwerk is dat de levertijd kort is. Vaak is dit maximaal twee werkdagen. Als vanzelfsprekend is het ook mogelijk om voor een haarwerk, haarstukje of pruik op maat te gaan.

Kosten haarwerk

Het is een van de meest gestelde vragen: wat kost een haarwerk of haarstukje? De prijs van een pruik van echt haar is hoger, dan de prijs van een synthetisch haarstukje. Naast het haartype, zijn er nog een aantal elementen die de prijs van een haarstuk bepalen:

Vergoeding haarstukken

Om ervoor te zorgen dat geld geen bepalende factor is voor een (medisch) haarwerk, wordt er vanuit de basisverzekering een bedrag van €465,- vergoed (2024). Als je aanvullend verzekerd bent, kan dit bedrag hoger zijn.

De vergoeding is enkel geldig bij gecertificeerde salons met het ANKO keurmerk zoals Hair Professionals. In een vrijblijvend intakegesprek informeren we je graag over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Een haarwerk gemaakt van echt haar gaat 12 tot 15 maanden mee. Daarna is het aan vervanging toe.

Een haarwerk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt een maximale vergoeding van €465,- (2024). Als het haarwerk duurder is, moet het verschil door de verzekerde worden bijbetaald. Dit is de eigen bijdrage.

Gemiddeld moet je een haarwerk een keer per week wassen. Dit is onder andere afhankelijk van de mate waarin je transpireert.

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen of meer informatie staan we je graag te woord. Je mag ons altijd bellen op 0522 481 629 of stuur een e-mail naar info@hair-professionals.nl. We streven ernaar binnen 24 uur te reageren.