Hair Professionals

Header-Hair-Professionals-Ruinerwold

Pruiken echt haar

Een haarwerk is voor iedereen. Net zoals pruiken van echt haar. Het kan verwarrend zijn, maar een pruik en haarwerk zijn hetzelfde. Pruiken en haarwerken van echt haar zijn er in verschillende modellen, kleuren en prijsklassen. Samen met jou gaan we op zoek naar een echt haar pruik die volledig aan je wensen voldoet én niet van echt te onderscheiden is.

Gratis adviesgesprek

We ontvangen je tijdens een vrijblijvend intakegesprek in onze salon. In alle rust en privacy kun je hier je haarproblemen kenbaar maken. Ook is het mogelijk om diverse haarwerken te passen.

Waarom een pruik van echt haar?

Een van de belangrijkste voordelen van pruiken van echt haar is het draagcomfort. De pruiken zitten comfortabel en kriebelen en/of zweten niet. Het haar voelt en beweegt op een natuurlijke manier. De haarstukken van echt haar kun je permanent dragen, waardoor het uitkomst biedt bij bijvoorbeeld een chronische ziekte. Zo kun je ermee slapen, zwemmen en sporten.

Een pruik van echt haar kan gestyld worden met een föhn, krultang of stijltang. Ook kan het gekleurd worden en kunnen er high- en lowlights worden toegevoegd. Laat dit altijd door een specialist doen, zodat het haar op een zeer milde manier wordt gekleurd. Zo behoud je de kwaliteit van het haar.

Nadelen pruik echt haar

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan pruiken van echt haar. Zo is de aanschafprijs hoger dan synthetische haarwerken. Daarnaast vraagt echt haar om meer onderhoud dan synthetisch haar. Voor een optimaal resultaat moet het haar geföhnd of ingedraaid worden. Tot slot is echt haar kwetsbaarder dan synthetisch haar. Het haar kan afbreken en splijten. Wanneer je het lastig vindt om het haarwerk zelf te wassen, onderhouden en stylen is het mogelijk om dit uit te besteden bij Hair Professionals. 

Verschillende soorten haarwerken echt haar

Zoals de naam al zegt, is een echt haarwerk gemaakt van echt haar. Hierin wordt onderscheid gemaakt in Aziatisch, Chinees, Indian en Europees (Follea) haar. De doorsnee – oftewel de dikte – van het haar wisselt:

Aziatisch- en chinees haar

Aziatisch en Chinees haar heeft een dikke textuur en voelt vaak iets stugger aan. Het haar is minder beschadigd dan Europees haar, maar Aziatisch en Chinees haar is bijna altijd donker. Om het haar een lichtere kleur te geven, moet het chemisch behandeld worden.

Europees haar

Europees haar heeft dezelfde haarstructuur en haartype als je eigen natuurlijke haar. Onbehandeld haar (ook wel virgin of maagdelijk haar genoemd) betekent dat het haar nooit geverfd is of een andere behandeling heeft ondergaan die de haarschubben aantast. Het nadeel van Europees haar is, is dat het een fijne textuur heeft waardoor het kwetsbaar is. Het kan afbreken en/of splijten.

Stijl- en kleuropties

De stijl- en kleuropties voor pruiken van echt haar zijn oneindig. Met een haarwerk van echt haar heb je de mogelijkheid om de haarstijl te veranderen, net zoals je met je eigen haar zou doen. Het groeit alleen niet, zoals je van je normale haren gewend bent. Maar dat heeft ook zijn voordelen: wanneer je ervoor kiest om het haar te kleuren of highlighten, heb je geen last van uitgroei. De flexibiliteit in styling geeft je de vrijheid om diverse looks in elk gewenste stijl te creëren.

Naast aanpasbare pruiken waarbij je de stijl en kleur kunt personaliseren, kun je er ook voor kiezen om voor een pruik met golvend of krullend haar te kiezen. Deze haarwerken hebben meer textuur en volume. Een pruik van steil haar geeft een glad en gepolijste look. Tevens zijn er diverse kleuropties waaruit je kunt kiezen. Van natuurlijke kleuren zoals zwart, bruin, blond en rood tot gemengde kleuren of een haarwerk met low- en highlights.

Kosten pruik echt haar

De prijs van een pruik van echt haar kan sterk variëren en hangt af van verschillende factoren. Elementen die de prijs van een echt haar haarstuk (pruik) beïnvloeden zijn: 

Kwaliteit van het haar

Pruiken van echt haar kunnen gemaakt zijn van verschillende kwaliteiten haar. Europees haar is vaak duurder dan Aziatisch haar vanwege de fijnere structuur. Ook heeft de behandeling van het haar invloed op het prijskaartje. Virgin haar – ongebleekt en onbehandeld haar – is bijvoorbeeld duurder.

Haarlengte

Een pruik met een langere haarlengte vraagt om meer haar, waardoor hij automatisch duurder is dan een haarwerk met een korte stijl.

Fabricagemethoden

Handgemaakte pruiken, met name die met een volledig handgeknoopte kap, zijn vaak duurder zijn dan machinaal vervaardigde pruiken.

Merk en leverancier

Gerenommeerde merken en gespecialiseerde leveranciers kunnen hogere prijzen rechtvaardigen vanwege de kwaliteit van het haar en het vakmanschap.

Over het algemeen verschillen de prijzen van pruiken van echt haar flink: van instapprijzen rond de paar honderd euro tot speciale pruiken die enkele duizenden euro’s kunnen kosten. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou persoonlijk belangrijk is bij het kiezen van een pruik en welk budget je hiervoor beschikbaar hebt.

Vergoeding

Als verzekerde kun je in aanmerking komen voor een pruik uit het basispakket. Dit geldt alleen bij gehele of gedeeltelijke kaalheid die het gevolg is van een medische aandoening of behandeling. Hulpmiddelen zoals hoeden, petten, bandana’s, en mutsen komen niet in aanmerking voor een vergoeding. Ook niet als alternatief voor een pruik (haarwerk).

Op dit moment (2024) vergoeden alle zorgverzekeraars in Nederland een basisbedrag van €465,-. Het verschil tussen de aanschafkosten en het bedrag van €465,- moet je als verzekerde zelf betalen. Wil je gebruik maken van de vergoeding? Let dan altijd op het ANKO-keurmerk. Hieraan kun je een gecertificeerde salon herkennen. Hair Professionals is een van deze salons. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan de vergoeding nog hoger zijn. 

Ervaringen van anderen

Onderhoudsinstructies pruik van echt haar

Om de levensduur van een pruik van echt haar te verlengen en ervoor te zorgen dat de pruik er goed uit blijft zien, is onderhoud belangrijk. Echter, is ieder haarwerk gemaakt van ander materiaal. Daarom ontvang je bij aanschaf van een haarwerk een persoonlijk advies met daarin de aanbevolen handelingen. Denk hierbij aan het voorzichtig uitkammen van de nekpartij en het wassen van het haarwerk. Ook leggen we uit hoe je je haarwerk klaar kunt zetten voor de volgende dag. Daarnaast ontvang je een advies op maat betreft de producten en materialen die hiervoor geschikt zijn. Zo ben je verzekerd van een maximale gebruiksduur met een minimale handeling.

Omdat ‘Hoe was ik mijn haarwerk?’ een van de meest gestelde vragen is, vind je onderstaand de algemene onderhoudsinstructies voor een pruik van echt haar.

Stap 1: Vul een wasbak met lauwwarm water en voeg speciale pruikshampoo toe. Houd voor de hoeveelheid shampoo ongeveer de grote van een euromunt aan.

Stap 2: Zorg ervoor dat de shampoo goed gemixt is met het water. Dompel de pruik onder en beweeg deze door het water. Laat de pruik ongeveer 5 à 10 minuten inweken.

Stap 3: Spoel de pruik voorzichtig uit onder de kraan. Herhaal dit tot alle shampoo verwijderd is.

Stap 4: Vul opnieuw een wasbak met lauwwarm water en voeg een kleine hoeveelheid conditioner toe. Laat de pruik hier opnieuw 5 à 10 minuten in liggen. Spoel de pruik niet meer uit.

Stap 5: Om de pruik te drogen, knijp je het water goed uit. Let op: niet wringen! Leg hem daarna op een handdoek, vouw deze dubbel en dep de pruik.

Stap 6: Plaats de pruik op de standaard. Borstel de pruik voorzichtig. Afhankelijk van de lengte van de pruik kan het tot 24 uur duren, voordat de pruik helemaal droog is.

Alternatieven voor echt haar

Als je op zoek bent naar alternatieven voor pruiken gemaakt van echt haar, zijn er afhankelijk van je behoeften, budget en persoonlijke voorkeuren, verschillende mogelijkheden beschikbaar. Enkele opties zijn:

Synthetische pruiken

Synthetische pruiken zijn gemaakt van kunstvezels. Deze pruiken zijn vaak betaalbaarder dan pruiken van echt haar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Moderne synthetische vezels kunnen er natuurlijk uitzien en zijn gemakkelijk te onderhouden.

 

Mix van echt haar en synthetische vezels

Sommige pruiken zijn gemaakt van een mix van echt haar en synthetische vezels. Deze pruiken combineren de natuurlijke uitstraling van echt haar met de duurzaamheid en betaalbaarheid van synthetische vezels.

Om ervoor te zorgen dat je een weloverwegen beslissing maakt tussen een haarwerk van echt haar of synthetisch haar, hebben we de verschillen voor je genoteerd.

Echt haar
Synthetisch haar
Mix van echt haar en synthetisch haar
Modelleren
Intensief
Eenvoudig
Matig intensief
Haar langer dan 30 cm
Ja
Nee
Ja
Levensduur
Circa 12 tot 15 maanden (mits goed verzorgd)
Circa 6 tot 9 maanden (mits goed verzorgd)
Circa 9 tot 12 maanden (mits goed verzorgd)
Prijs
Hoog segment
Laag tot middensegment
Middensegment
Shampoo
Mag dagelijks
Minimaal 1x per week
Minimaal 1x per week
Conditioner
Mag dagelijks
Minimaal 1x per week
Minimaal 1x per week
Haarlak
Ja
Nee
Nee
Föhnen
Ja
Nee
Nee
Stijl- of krultang
Ja
Nee
Nee
Haar verven / highlighten
Ja
Nee
Nee
Slapen
Ja
Nee
Nee
Zwemmen
Ja
Nee
Nee
Sporten
Ja
Nee
Nee

Garantie en retourbeleid

Bij Hair Professionals bieden we de unieke mogelijkheid om een haarwerk 8 weken lang te reserveren. Met name in het geval van chemotherapie – waarbij je niet zeker weet of het haar uitvalt – wordt dit als prettig ervaren. Op het moment dat het haar begint uit te vallen, maken we een afspraak in de salon om het haarwerk aan te meten. Indien het niet mogelijk is om naar de salon te komen, komen we bij u aan huis of in het ziekenhuis.

Kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek

Voor vragen of meer informatie staan we je graag te woord. Je mag ons altijd bellen op 0522 481 629 of stuur een e-mail naar info@hair-professionals.nl. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.