Hair Professionals

Droge of vette hoofdhuid

Droge hoofdhuid

Voelt uw hoofdhuid trekkerig en strak aan? Vallen er af en toe droge schilfers uit uw haar? Dan is er sprake van een droge hoofdhuid. Een droge hoofdhuid met schilfers is te wijten aan uitdroging van de huid. Bij een zeer droge hoofdhuid kunnen er barsten ontstaan. Door het trekkerige gevoel en de jeuk gaat men vaak krabben. Hierdoor ontstaan er wondjes. 

 

In onze salon analyseren wij met een microscoop van Mediceuticals de hoofdhuid om te achterhalen wat de oorzaak van de droge hoofdhuid is. Dit kan bijvoorbeeld een huidaandoening als psoriasis zijn.

Vette hoofdhuid

Een vette hoofdhuid is het gevolg van overactieve talgklieren. Uw haar ziet er vettig uit en voelt ook vettig aan. Wanneer uw haar vettig is, is het een logische reactie om het haar te wassen. Het gevolg is dat uw haar door het vele wassen weer vettig wordt. Er ontstaat een vicieuze cirkel. Een zeer vette hoofdhuid kan bovendien de groei van nieuwe haren afremmen.

 

 

Hoewel een jeukende hoofdhuid vaak geassocieerd wordt met een droge huid, kan een vette hoofdhuid ook jeuken. Dit wordt vaak veroorzaakt door vette roos. Vette roos kleeft als het ware op de hoofdhuid. 

 

Tijdens een vrijblijvende afspraak bespreken we samen uw wasritme en bekijken we welke producten u gebruikt. Wellicht gebruikt u juist producten die de talgproductie stimuleren.

Afspraak inplannen

Hair Professionals is uw specialist in huidaandoeningen. Wij helpen u graag aan een oplossing voor uw huidaandoening. Ons doel is om u een goed gevoel te geven en er prachtig uit te laten zien. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0522 – 481629. Of vul onderstaand formulier in om een afspraak in te plannen. 

Afspraak maken
Droge hoofdhuid jeuk Hair Professionals
Vette hoofdhuid Hair Professionals